Szakértelem

Az EN-CO Software Zrt. jogelődjének megalapítása egészen 2008-ig nyúlik vissza.

A tevékenységének fókuszában egyedi szoftverek fejlesztése volt a megrendelői igényekkel összhangban. Az elmúlt években a társaság olyan parterek beszállítójává vált, mint az Ügyészség, a Katasztrófavédelem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, vagy épp az Országos Bírósági Hivatal.

Az együttműködés során az EN-CO Software Zrt. korán felismerte, hogy az információbiztonság magas szinten garantálása kulcsfontosságú a partnerek bizalmának fenntartásában, illetve versenyelőnyt jelent számára. Éppen ezért a szervezet fejlesztési tevékenységét auditáltatta és az Információbiztonsági irányítási rendszerét tanúsítatta az ISO 27001 szabvány alapján.

A változó és egyre nagyobb kihívások előtt álló világunkban az információbiztonság felértékelődött, különösen igaz ez a kibertérre. A támadások és egyéb veszélyek ma már bármilyen szervezet életében megjelenhetnek és valós veszélyeket hordoznak magukban. Ilyen veszélyeket jelentenek például az adatszivárgások, zsarolóvírusok. Utóbbiak gyakran közvetlen károkat is okozhatnak, de a közvetett hatásuk is jelentős lehet.

Ebben a környezetben rendkívül fontossá válik mindenki számára az információbiztonsági tudatosságának növelése és a szükséges védelmi intézkedések meghozatala.

Ebben a folyamatban szeretné az EN-CO Software Zrt. Információbiztonsági üzletága a meglevő és jövőbeli partnereit támogatni.

Ez a támogatás nem kizárólag a hagyományos értelembe vett IT biztonsági auditot jelenti az EN-CO Software Zrt. esetében, hanem adott esetben teljeskörű támogatást, ami kiterjed az információbiztonság és IT biztonság területén túl a jogi megfelelősségek vizsgálatára is. Ezzel egy komplex megoldást szállítunk, amely szerteágazó védelmet nyújthat a fenyegetésekkel szemben.

Ennek értelmében szakértő csapatunk nem pusztán az IT biztonság területén járatos medior és senior fejlesztő kollégákkal, tapasztalt üzemeltetéstámogatási szakértelemmel, sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező belső auditorral rendelkezik, hanem például jogász és ügyvéd kollégákkal is, akik segítséget nyújthatnak a compliance kérdések megválaszolásában, illetve a megfelelő szabályozások kialakításában.

A szolgáltatásaink skálázhatósága és széles körű felhasználhatósága miatt potenciális ügyfeleink lehetnek az államigazgatás vagy az önkormányzatok szervezetei, a gazdasági élet szereplői, a vállalkozások - méretüktől függetlenül –, az egyéb szervezetek (például civil szervezetek), de bizonyos esetekben akár magánszemélyek is.