ISO 27001 audit felkészítés,

belső audit szolgáltatás

A jelenlegi kiberbiztonsági helyzetben a vállalatok és az államigazgatás figyelme az információbiztonságra irányul. Az ISO 27001 szabvány bevezetésével és fenntartásával az adatok és az informatikai rendszerek integritását és vállalata információbiztonság iránti elkötelezettségét bizonyíthatja, fejlesztheti a már meglévő és potenciális ügyfelei, szállítói és egyéb érintettjei felé.

Biztonságtudatos ügyfelei előtt új üzleti lehetőségek nyílhatnak meg a tanúsítás megszerzésével, miközben javíthatja az alkalmazotti, munkavállalói biztonságtudatosságot és erősítheti a munkahelyi információvédelmet.

Segítségével elmélyítheti az információbiztonságot és csökkentheti a csalás, adatvesztés és a védett információk nyilvánosságra kerülésének esetleges kockázatát. Az EN-CO Software Zrt. támogatni tudja tanácsadásával a szervezetének felkészítését az ISO 27001 auditra, illetve a már bevezetett tanúsítvány kapcsán segíteni tudja a további fejlődését. Az ISO 27001 a legnépszerűbb, tanúsítható, nemzetközi szabvány, amely meghatározza az Információbiztonsági Irányítási Rendszer követelményeit. A szabvány és audit segítheti a megrendelő a GDPR és NIS rendeletnek, illetve irányelvnek való megfelelést is.

Az EN-CO Software Zrt. egy ilyen szolgáltatás keretében vállalja a megrendelő felkészítését az ISO 27001 szabvány bevezetésére és az első, tanúsító auditra. Az együttműködés keretei között az EN-CO Software Zrt. a későbbiekben is elláthatja az IBIR üzemeltetésével kapcsolatos tanácsadást, illetve támogatni tudja a megrendelőt az Információbiztonsági Irányítási Rendszer működtetésében, az éves belső auditok lefolytatásában, külső szemlélettel az előzetes auditfelkészülésben is.

Szakértőink az alábbiakban nyújtanak támogatást

  • Bevezetési terv készítése
  • Belső audit felkészítés, annak elvégzése
  • Oktatások, képzések megtartása
  • Szervezet felkészítése auditra
  • Szabályzatok, eljárásrendek kialakítása
  • Kockázatok felmérése, kezelése
  • Éves felülvizsgálati feladatok elvégzése
  • Együttműködés a szabvány által előírt tevékenységek ellátásában
  • Általános tanácsadás
  • Információbiztonsági felmérés

Miért van szükség rá?

A jelenlegi kiberbiztonsági helyzet sérülékeny.

A közeli háborús helyzetben az üzletmenetfolytonossági tevékenység fókuszába került a kibervédelem. Folyamatosak a hírek szolgáltatáskiesésekről, melyeket jelentős részben DDOS és más kibertámadások okoznak, még akkor is, ha ezek nem minden esetben kerülnek kommunikálásra. A szervezet információbiztonsági ellenállóképességét növeli a szabvány bevezetése, és a szervezet folyamatos fejlesztése. Versenyelőny lehet beszerzési területen, illetve növelheti a biztonságtudatos ügyfelek elkötelezettségét. Emellett – adott esetben – compliance elvárás is lehet.

Miért jó ilyen szolgáltatást rendelni tőlünk?

Az auditálással kapcsolatos kockázatok részben kiszervezhetők.

Lényegében lehetetlen önállóan felkészíteni egy szervezetet ISO 27001 tanúsításra szakértők igénybevétele nélkül. Jelenleg nincs másik olyan tanúsítvány, amely ezen a területen alkalmazható és auditálható lenne, vagy annak elérhetősége rendkívül körülményes.

Kiknek ajánljuk ezt a szolgáltatást

Bármely olyan szervezetnek, amely elhatározza a tanúsítvány megszerzését, illetve a már megszerzett tanúsítvány fenntartását és ezzel összefüggésben a szervezet információbiztonsági tudatosságának fejlesztését.